We maken allemaal veranderingen mee in ons leven en sommigen van ons zijn beter uitgerust dan anderen om er mee om te gaan. Wat belangrijk is om te weten is dat de enige persoon die schreeuwt om verandering…. een baby is met een natte luier! Elk van ons beweegt door de stadia van verandering in zijn eigen tempo, afhankelijk van hoe wij door de verandering worden beïnvloed, hoeveel controle wij erover willen hebben, wat er nog meer speelt in ons leven, onze persoonlijkheid, onze ervaringen uit het verleden, enz.

Dit werd opeens allemaal werkelijkheid toen de mensen van Eagle’s Flight in Canada een paar maanden geleden verhuisden naar een nieuw gebouw aan de rand van de stad, na 19 jaar op de vorige locatie in de binnenstad te hebben vertoefd. Het oude kantoor was gevestigd naast de spoorweg, had beperkte parkeerruimte en was van binnen veel te klein geworden. Er waren geen vergaderruimten, zeer weinig opslag en het was niet groot genoeg om de productieafdeling te huisvesten, die daardoor gedwongen op een locatie aan de andere kant van de stad was gehuisvest.

Het nieuwe gebouw is helder, ruim en uitnodigend. Het omvat een reusachtige lunchruimte/zitkamer, een fitnessruimte met materiaal, een basketbalveld, douches, ruime kantoren, een opslagruimte en veel vergaderruimten. Er is ruim voldoende parkeerruimte en een reusachtig pakhuis compleet met een laadstation om aan de behoeften van de productieafdeling te voldoen. Het is precies wat ze nodig hadden. Dus waarom was er zo veel angst toen de beslissing was genomen om te verhuizen? Het kan in één woord worden samengevat – VERANDERING!

„Waar zal ik zitten?“ „Hoe zal ik nu gaan werken?“ „Zal ik me aan een nieuwe manier van werken moeten aanpassen?“ „Hoe zal de verhuizing zelf verlopen?“ Wat voor de een niet meer dan een onbelangrijk ongemak was, creëerde voor de ander grote stress!

Proactieve planning kan helpen veel van de bezorgdheid te verminderen die met verandering gepaard gaat. Voor de verhuizing is dan ook gebruik gemaakt van een aantal “lessen van de woestijn” uit Gold of the Desert Kings:

  • Van tevoren genomen besluiten hebben de grootste invloed op het eindresultaat: NEEM dus de TIJD om de beste besluiten te nemen!
  • Plan voor productiviteit… en niet voor activiteit. Anders bepaalt activiteit je productiviteit!

Zijn dit nu wereldschokkende “lessen”? Nee natuurlijk. Eigenlijk weten we dit allemaal wel, maar doen we het ook? Het is vaak niet zo dat we niet weten wat we moeten doen, maar dat we niet doen wat we weten dat we zouden moeten doen! Dat blijkt ook altijd weer in Gold of the Desert Kings als teams vooraf onvoldoende de tijd nemen om een goed plan te ontwikkelen.

 Sta eens stil bij: “Neem ik voldoende tijd om de beste besluiten te nemen voordat ik overga tot actie?”